Autolaina netistä

Lainan hakeminen netissä on yleistynyt  monestakin syystä. Netissä asiointi onnistuu mistä tahansa ja mihin vuorokauden aikaan tahansa.  Perinteiset pankkipalvelut ovat siirtyneet lähes kokonaan pankkien omiin verkkopalveluihin konttoreiden sijaan .Osa lainantarjoajista toimii jo pelkästään netissä ilman fyysistä toimipistettä, kuten Suomeen vuonna 2015 avattu Bank Norwegian.

Autolainat ovat yleensä vakuudellisia ja vakuutena toimii silloin useimmiten auto. Joidenkin rahoitusyhtiöiden kuten esim. Santander Finance Oy:n sivuilla voi laskea vakuudellisen lainan kulut ja hinnan,  mutta varsinainen lainasopimus tulee allekirjoittaa liikeessä.

Auton rahoittamiseen voi myös hakea vakuudetonta kulutusluottoa, jousto- tai käyttöluottoa, jota lyhennetään kuukausittain sovituissa maksuerissä.

Vakuudellinen laina on lainanantajalle pienempi riski, sillä vakuus toimii lainan takaisinmaksun turvana. Tästä syystä se on lainanhakijalle rahoituskuluiltaan vakuudetonta lainaa jonkin verran edullisempi.

Kulutusluottoja tarjoavat perinteisten pankkien, (mm. Nordea, OP, Danske Bank, Aktia, Handelsbank sekä S-pankki) lisäksi pelkästään netissä pankit, kuten vuonna 2015 Suomeen avattu Bank Norwegian. Vakuudettomia lainoja tarjoavat myös mm. erilaiset vertaislainapalvelut  (mm. FellowFinance, Fixura, Lainaaja, Financer jne.). Vertaislainojen korko on usein pikavippejä alhaisempi.  Useat lainantarjoajat tarjoavat tervetuliaiseksi uudelle asiakkaalle ensimmäisen lainan ilman korkoja. Vertaislainalla tarkoitetaan P2P lainaa eli tarvittavan summan lainaa toinen ihminen pankin tai luottolaitoksen sijaan.

Lainan hakeminen ja vertailu on helppoa ja nopeaa. Lainan hakeminen ei sido lainan ottamiseen. Lainojen kokonaiskustannusten vertailu onnistuu mm. siihen suunnatuilla sivustoilla, esimerkiksi autolainat.fi, vertaaensin.fi, vertaalaina.fi, summarum.fi ja financer.fi lainalaskureilla.

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa. Yhdellä hakemuksella saa useita lainatarjouksia täydellisine korko- ja lainatietoineen. Lainan kilpailuttaminen ei sido lainan hakemiseen.  Lainojen kilpailuttaminen onnistuu useilla eri sivustoilla, esim. kilpailuttaja.fi, rahalaitos.fi ja omalaina.fi sivuilla.

Tärkeää on miettiä ensin, paljonko lainaa tarvitsee ja millaisella takaisinmaksuaikataululla haluaa toimia. Lainasummat tarjoajasta riippuen ovat usein 1000 – 50 000 euron välillä.  Takaisinmaksuaika vaihtelee 1 vuodesta 15 vuoteen. Henkilöllisyyden todentamiseen vaaditaan usein esim. kirjautumista omilla verkkopankkitunnuksilla. Maksukyvyn tarkistamiseen tarvitaan palkkakuitteja aiemmilta kuukausilta sekä/tai suostumusta käyttää Suomen Asiakastietopalvelu Oy:n luottorekisteritietoja tarkistamista varten. Lainapäätöksen saa usein hyvin nopeasti mikäli luottotiedot ovat kunnossa. Muita vaatimuksia lainan saamiseen ovat usein 20-23 vuoden ikä, säännölliset tulot sekä vakituisesti Suomessa asuminen.